Toneelgroep Maastricht en Rowwen HezePinkpop: Een muzikaal liefdesverhaal

Muzikaal liefdesverhaal met o.a. Huub Stapel en livemuziek van Rowwen Hèze

De theatervoorstelling Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.

De hoofdrollen in Pinkpop worden gespeeld door onder andere Huub Stapel en Henriëtte Tol. De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival.

Huub Stapel speelt hoofdrol Pinkpop in rolstoel
Huub Stapel speelt zijn hoofdrol in de theatervoorstelling Pinkpop van Toneelgroep Maastricht in een rolstoel. Stapel heeft eind 2016 een pees in zijn bovenbeen afgescheurd. In eerste instantie werd verwacht dat het herstel zes weken in beslag zou nemen, maar nader onderzoek leerde dat hij vier tot twaalf maanden moet revalideren en gedurende die periode gebruik moet maken van een rolstoel. Zijn blessure heeft geen gevolgen voor zijn deelname aan de voorstelling. Het script zal wel worden aangepast. Huub Stapel: “Op 10 december speelde ik de laatste Intouchables en inmiddels was ik zeer bedreven in het bedienen van een rolstoel. Ik had niet kunnen bedenken dat op 23 december mijn quadriceps pees af zou scheuren en ik echt in een rolstoel zou belanden. Maar niets belet ons om samen met Rowwen Hèze en de rest van de cast een succes van de voorstelling te maken!”

spel: Huub Stapel, Henriëtte Tol, Suzan Seegers, Michel Sluysmans e.a. · tekst: Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer livemuziek: Rowwen Hèze · regie: Servé Hermans · in co-productie met Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Limburger/Limburgs Dagblad, L1, Parkstad Limburg Theaters · met dank aan: Jan Smeets

Vooraf een hapje eten? Reserveer hier!