RTL Talent AcademyLook@Me

Yes! Zes nieuwe leerlingen krijgen het bericht dat ze zijn aangenomen op de Talent Academy! Een school waarin de leerlingen alle vakken rondom theater krijgen. Cherrie, Robin, Lotte, Max, Maud en Pipa krijgen onder andere les van hun mentor en tevens speldocent David van Everdingen en de strenge klassiek ballet docente Helga de Rooter.

Wanneer de leerlingen beginnen aan hun schooljaar komt de alom bekende musicalproducent Wilbert Verswinde langs. Hij vertelt de leerlingen dat zij – samen met de leerlingen van andere scholen – de hoofdrollen gaan spelen in zijn nieuwe productie. De leerlingen gaan keihard aan de slag om op het juiste niveau te komen. Helaas krijgen ze alleen allemaal te maken met zaken waardoor het studeren lastiger wordt. Verliefdheid, onzekerheid, arrogantie en het blindstaren op succes. Pipa komt vaak te laat en is vaak afwezig omdat haar ouders in scheiding liggen, terwijl ze juist zoveel talent heeft. Uiteindelijk moet Pipa de school zelfs verlaten… 

Als de overige leerlingen uiteindelijk hun premiere beleven, staan de neuzen niet dezelfde kant op. Ze doen niet wat ze moeten doen en alles verloopt anders dan gepland. Niets gaat vanzelf, zo blijkt. Ook voor het spelen van de mooiste rollen moet je keihard werken.


Met alle leerlingen van:

Iedereen het podium op! Dat is het concept van de RTL Talent Academy. 

Alle leerlingen zijn aan het einde van het les seizoen te zien in het grote theater. Mini’s, KidsClubs en TeensClubs, allemaal met hun eigen voorstelling. Iedereen beleeft hoe het is om deel uit te maken van een grote musicalproductie, hoe jong je ook bent en waar je ook bent in je (musical)ontwikkeling. Alles erop en eraan: regie-aanwijzingen, puzzelstukjes die op de dag van de voorstelling ineens op z’n plek vallen, licht, geluid, decor, de momenten van andere spelers, grime, kostuums, rekwisieten en ga zo maar door… Een onvergetelijke ervaring!

script & liedteksten: Shanna Chatterjee ∙ muziek: André Pouwer ∙ spel: leerlingen van alle TeensClubs en TopClubs van de RTL Talent Academy, spelers uit Next Stage groepen en Louis van Beek, Sander van der Poel en Melise de Winter